GDPR - Ochrana osobních údajů

Dne 25. května 2018 vstoupilo v účinnost Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).

Mateřská škola Maršovice 81, příspěvková organizace jako správce a zpracovatel osobních údajů za účelem naplnění zásady transparentnosti ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen GDPR) informuje o základních aspektech zpracování osobních údajů, která probíhají v rámci činností naší organizace, o právech subjektů údajů a způsobech jejich uplatnění.

Správce osobních údajů

Název organizace Mateřská škola Maršovice 81, příspěvková organizace
Sídlo organizace Maršovice 81, 46801, Jablonec nad Nisou
70695954
Kontaktní telefon  +420 702 029 567
Kontaktní e-mail info@skolka-marsovice.cz
ID datové schránky 437kun2
Web www.skolka-marsovice

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

V souladu s článkem 37 odst. 1 písm. a) GDPR správce osobních údajů zřídil funkci pověřence (DPO – Data Protection Officer).

Titul  Ing.
Jméno  Zbyněk
Příjmení  Vavřina
Kontaktní telefon +420 602 423 675
Kontaktní e-mail vavrina.gdpr@gmail.com

Hlavním úkolem pověřence je monitorování souladu zpracování osobních údajů s povinnostmi vyplývajícími z GDPR, provádění interních auditů, školení pracovníků a celkové řízení agendy interní ochrany dat správce osobních údajů.

Mezi další úkoly Pověřence náleží např.:

  • poskytování informací a poradenství správci a zaměstnancům správce, kteří se na zpracování osobních údajů podílejí,
  • monitorování souladu činností správce s GDPR,
  • poskytování poradenství na vyžádání, pokud jde o posouzení vlivu na ochranu osobních údajů,
  • spolupráce s Úřadem pro ochranu osobních údajů,
  • působení jako kontaktní místo pro subjekty údajů,
  • zpracování doporučení v oblasti úprav interních předpisů (směrnic),
  • realizace školení zaměstnanců, kteří provádějí zpracování osobních údajů,
  • poskytování metodické pomoci při realizaci inventury zpracování osobních údajů,
  • poskytování metodické pomoci při zpracování analýzy rizik,
  • poskytování metodické pomoci při návrhu technických a organizačních opatření v rámci nápravných opatření,
  • poskytování metodické pomoci při jednání s dodavateli software či technologií dotýkajících se problematiky zpracování osobních údajů. 

Formuláře pro subjekty osobních údajů a zákonné zástupce 

Formuláře určené pro subjekt údajů 

icon-doc zadost_namitka.doc 32.8 KB
icon-doc zadost_omezeni_zpracovani.doc 32.8 KB
icon-doc zadost_oprava.doc 32.3 KB
icon-doc zadost_prenositelnost.doc 30.7 KB
icon-doc zadost_pristup.doc 32.8 KB
icon-doc zadost_vymaz.doc 33.8 KB

Formuláře určené pro zákonné zástupce subjektu údajů 

icon-doc zadost_namitka_zz.doc 32.8 KB
icon-doc zadost_omezeni_zpracovani_zz.doc 33.8 KB
icon-doc zadost_oprava_zz.doc 32.3 KB
icon-doc zadost_prenositelnost_zz.doc 30.7 KB
icon-doc zadost_pristup_zz.doc 33.3 KB
icon-doc zadost_vymaz_zz.doc 33.3 KB